Terug
Gepubliceerd op 04/03/2019

2019_GR_00022 - Aanleggen fietsdoorsteek, van Bevelsesteenweg naar Duifstraat, in project Bevelsesteenweg nrs. 6 en 8 - goedkeuring - Goedkeuring

Gemeenteraad
di 05/02/2019 - 20:00 raadzaal gemeentehuis
Goedgekeurd

Samenstelling

Aanwezig

Ferdi Heylen, Paul Verbeeck, Bert Celis, Griet Van Olmen, Luc Luyten, Paul Laurijssen, Tom Covens, Lien Du Four, Leo Verelst, Ingrid Van Wunsel, Johan Van Dessel, Andre Marien, Inge Schoovaerts, Dorien Van Assche, Jan Verbraecken, Ymke Govaerts, Joris De Bondt, Julie Van Roey, Jonas Verwimp, Charlotte Op de Beeck, Jef De bruyn, Victor De Groof, Els Herremans, Manuela Verbist, Stijn Lemmens, Liesbeth Van Bouwel, Simon Kenens, Iris Mulkens

Secretaris

Iris Mulkens

Voorzitter

Ferdi Heylen
2019_GR_00022 - Aanleggen fietsdoorsteek, van Bevelsesteenweg naar Duifstraat, in project Bevelsesteenweg nrs. 6 en 8 - goedkeuring - Goedkeuring 2019_GR_00022 - Aanleggen fietsdoorsteek, van Bevelsesteenweg naar Duifstraat, in project Bevelsesteenweg nrs. 6 en 8 - goedkeuring - Goedkeuring

Motivering

Aanleiding en context

De gemeente Nijlen heeft op 23 oktober 2018 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen. Deze aanvraag handelt over het oprichten van een meergezinswoning met 15 woongelegenheden, bestaande uit 2 gebouwen, met een ondergrondse parkeergarage en aanleggen fietsdoorsteek.

Ligging van de aanvraag: 2560 Nijlen, Bevelsesteenweg nrs. 6 en 8 met als kadastrale omschrijving afdeling 1 sectie D nr. 328r - s.

Argumentatie

De aanvraag is gelegen tussen de Bevelsesteenweg en de Duifstraat. In deze aanvraag wordt een fietsdoorsteek voorzien tussen beide straten. 

De opvatting van de voorgestelde fietsdoorsteek tussen de Bevelsesteenweg en de Duifstraat is in deze aanvraag een goede oplossing en draagt bij tot de veiligheid van fietsers en voetgangers. De voorgestelde doorsteek voldoet voor het beoogde doel.

Juridische grond

De Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening en haar uitvoeringsbesluiten.

Indien de aanvraag wegeniswerken omvat waaromtrent de gemeenteraad beslissingsbevoegdheid heeft, en het vergunningverlenende bestuursorgaan oordeelt dat de vergunning van zijnentwege kan worden verleend, dan neemt de gemeenteraad een beslissing over de zaak van de wegen, alvorens het vergunningverlenende bestuursorgaan een beslissing neemt over de omgevingsaanvraag.

Fasering

De aanvraag dient eerst voorgelegd te worden aan het college, vervolgens aan de gemeenteraad ter goedkeuring van het gewijzigde wegtracé, en wordt dan beslist in het college.

Adviezen

Afdelingshoofd ruimte Gunstig advies

Besluit

De gemeenteraad keurt eenparig het volgende besluit goed.

De gemeenteraad beslist:

Artikel 1

De aanleg van de fietsdoorsteek Bevelsesteenweg/Duifstraat goed te keuren.

Artikel 2

De bedding van de fietsdoorsteek dient tegen 1 symbolische euro aan de gemeente te worden afgestaan.