Terug
Gepubliceerd op 04/03/2020

2020_VVB_00005 - Toegevoegd agendapunt van raadslid Joris De Bondt: gemeenschapscentrum 't Dorp

Gemeenteraad
di 03/03/2020 - 20:30 raadzaal
Behandeld

Samenstelling

Aanwezig

Ferdi Heylen, Paul Verbeeck, Bert Celis, Griet Van Olmen, Luc Luyten, Paul Laurijssen, Tom Covens, Lien Du Four, Leo Verelst, Ingrid Van Wunsel, Johan Van Dessel, Andre Marien, Dorien Van Assche, Jan Verbraecken, Ymke Govaerts, Joris De Bondt, Julie Van Roey, Jonas Verwimp, Charlotte Op de Beeck, Jef De bruyn, Victor De Groof, Els Herremans, Manuela Verbist, Stijn Lemmens, Simon Kenens, Annelies Van Looy, Iris Mulkens

Verontschuldigd

Inge Schoovaerts

Secretaris

Iris Mulkens

Voorzitter

Ferdi Heylen
2020_VVB_00005 - Toegevoegd agendapunt van raadslid Joris De Bondt: gemeenschapscentrum 't Dorp 2020_VVB_00005 - Toegevoegd agendapunt van raadslid Joris De Bondt: gemeenschapscentrum 't Dorp

Motivering

Indiener(s)

Joris De Bondt

Tijdstip van indienen

ma 03/02/2020 - 21:43

Toelichting

Voorstel raadslid Joris De Bondt

Enkele van onze N-VA leden vroegen dit punt onder de aandacht te brengen.

De feestzaal  't Dorp in Kessel  wordt regelmatig gebruikt voor allerlei acitviteiten oa activiteiten georganiseerd door onze Njlense verenigingen .

 Blijkbaar mag de keuken niet niet ten volle gebruikt worden, wat toch de mogelijkheden beperkt. 

Daarom : 

*1 Kan er geen professionele keuken geïnstalleerd worden die  voldoet aan alle veiligheidhsvoorschriften en gezondheidsvoorschriften.

Op deze manier kan het gemeenschapscentrum toch opgewaardeerd worden? 

*2 In het licht van het het budget dat de meerderheid wenst uit te geven tijdens deze legislatuur is dit slechts een kleine investering met rechtstreekse return voor de inwoners. 

*3 Dit dossier toont nogmaals aan dat ons voorstel voor een gestructureerd en transparant patrimoniumbeleid zinvol is.    

Antwoord schepen Luc Luyten

Bij de opmaak van de plannen ‘Renovatie oude school Berlaarsesteenweg’ is er gekozen voor de bouw van een keuken met de functionaliteit van een opwarmkeuken (schepencollege 13 december 2010). Het kiezen voor een opwarmkeuken is het niet-kiezen voor een industrieel uitgeruste bereidingskeuken.

Bij een keuken-keuze worden volgende aspecten bekeken:

  • Veiligheidstechnisch
  • Brandveiligheid
  • Voedselveiligheid
  • Beschikbaarheid van de keuken.

De ondersteuningsvraag van verenigingen was stijgende. Hierin is met een vernieuwde blik een passend compromis gevonden (CBS 03 juni 12) rekening houden met het brandveiligheidsadvies. Er wordt ter aanvulling aan de vaste keuken een partytent ter beschikking gesteld aan de aanvragers. Dit kan men nalezen in het huidige fungerende huishoudelijk reglement. Het is ook mogelijk om fero odtrucks te plaatsen

Een patrimoniumbeheer is wel een continu proces. Bij wijzigende verenigingsvragen en wijzigende marktaanbod kan de gemeente met haar aanbod hiaten opvullen. Een behoeftenonderzoek is een gegeven dat uitgevoerd gaat worden in 2020. Indien verenigingen en de markt een veranderende werking doorheen de jaren krijgen, kan de overheid om hierop inspelen.

Bij de opmaak van de plannen van de nieuwe school van Kessel is er bijvoorbeeld wel een keuken van het type "uitgeruste, bereidingskeuken" opgenomen. De keuze om deze keuken extern open te stellen en de ruimtelijke inplanting van de school ondervangt zo de (toekomstige) behoefte van de omgeving.

Voor raadslid Joris De Bondt hoeft niet gestemd te worden over dit punt, maar vraagt om aan de brandweer advies te vragen onder welke andere voorwaarden het wel mogelijk is om een professionele keuken te voorzien.